În peisajul antreprenorial din România, Programul Start-Up Nation se evidențiază ca un motor vital pentru dezvoltarea și creșterea afacerilor la nivel național. Cu oportunități substanțiale de finanțare disponibile, acest program reprezintă un punct de plecare esențial pentru întreprinzătorii dornici să-și materializeze viziunile și să își dezvolte afacerile. Acest articol își propune să ofere o explicație a Programului Start-Up Nation 2024, precum și să ofere sfaturi practice pentru accesarea și valorificarea eficientă a fondurilor europene.

Ce este Programul Start-Up Nation?

Programul Start-Up Nation este o inițiativă guvernamentală românească menită să sprijine și să promoveze antreprenoriatul în țară. Obiectivul principal este acela de a stimula dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii, oferindu-le șansa de a obține finanțare substanțială. Prin intermediul acestui program, întreprinzătorii pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru a-și implementa și dezvolta proiecte viabile.      

Cui se adresează Programul Start-Up Nation?

Programul este destinat atât firmelor care doresc să își extindă activitatea, cât și celor care intenționează să își dezvolte propriile afaceri în domenii variate. Condiția de bază este ca firma să nu aibă o vechime mai mare de 3 ani. Pentru a beneficia de acest program, companiile trebuie să îndeplinească anumite criterii, cum ar fi:

  • să fie înființate în ultimii 3 ani și să nu fi beneficiat anterior de finanțare prin intermediul Programului Start-Up Nation;
  • să aibă domeniile de activitate eligibile (programul acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv producție, servicii, comerț și tehnologie).

Cabinetul guvernamental condus de Marcel Ciolacu a promis în programul de guvernare că va continua programul Start-Up Nation în anul 2024.

Mai multe informații despre Programul Start-up Nation 2024 puteți afla în articolul precedent.

Start Up Nation 2024
Start Up Nation 2024