Datorită solicitărilor venite din partea beneficiarilor, cât și ducând cont de prioritățile guvernamentale pentru anul 2024, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a anunțat vineri, 2 februarie 2024, prelungirea termenului de efectuare a cheltuielilor aprobate și de depunere a cererii de rambursare pentru programul Start-up Nation ediția a III-a. Ordinele ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prin care au fost prelungite termenele de depunere a documentației de decont au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr. 95 din 1 februarie 2024 și sunt disponibile aici.

Termen nou de depunere Cereri de Rambursare START-UP NATION III

Astfel, conform noilor reglementări, beneficiarii vor putea depune Cererile de Rambusare până pe 15 noiembrie 2024. Acest fapt va oferi o siguranță în plus antreprenorilor pentru a duce la bun sfârșit proiectele contractate și a nu grăbi în plus procesul de implementare a proiectelor. Lucrurile făcute în calm, fără stres și presiune aduc cele mai bune rezultate! S-ar putea ca această decizie adoptată de guvernanți să conducă la creșterea ratei de succes a proiectelor Start-up Nation 2022.

Ce trebuie să facă beneficiarii?

În cazul în care unii beneficiari doresc să prelungească termenul de depunere a Cererilor de Rambursare, aceștia sunt îndemnați să apeleze direct la Agențiile pentru IMM responsabile. Conform comunicatului oficial, beneficiarii care doresc prelungirea termenului de depunere a cererii de rambursare trebuie să apeleze serviciul de call-center pus la dispoziția aplicanților 0219059 și să urmeze instrucțiunile primite. Corespondența și semnarea actului adițional se vor desfășura prin intermediul modulului Comunicare din aplicația electronică Granturi IMM.

În cazul în care întâmpinați greutăți în procesul de implementare al proiectului dvs. Start-Up Nation III, experții din echipa noastră vă pot sprijini. Pentru a lua legătura cu unul dintre experți, accesați pagina contact.