Antreprenorii vor avea de parcurs două etape în cadrul programului de finanțare Start-Up Nation 2024, primul pas fiind participarea la cursuri de formare antreprenorială, indiferent de absolvirea sau nu a studiilor economice superioare, a explicat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea. În cea de-a doua etapă, solicitații vor depune proiectele în vederea obținerii finanțării neramburabile pentru afacerea lor.

Află mai multe despre cele doua etape ale Start-Up Nation 2024 aici

Obligativitatea absolvirii cursurilor de formare antreprenorială în cadrul Programului Start-Up Nation 2024 sunt o condiție impusă de Comisia Europeană.

Condițiile acestui proces sunt dictate de finanțarea europeană și nu se pune problema de echivalare a cursurilor pentru cei cu studii superioare în domeniu. Chiar și cei care au urmat deja astfel de cursuri trebuie să participe din nou, conform regulilor impuse de finanțarea europeană. Start-Up Nation 2024 presupune o schimbare față de edițiile anterioare, concentrându-se în principal pe persoane fizice, care se vor înscrie mai întâi la cursurile de formare antreprenorială, urmând ca etapa a doua să constea în depunerea planurilor de afaceri. Programul este parte a schemei de finanțare Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, cu o alocare de 400 de milioane de euro.

Sfaturi pentru solicitanți:

  1. Planificare temeinică: Începeți să vă pregătiți din timp pentru programul Start-Up Nation 2024. Stabiliți o planificare clară a pașilor pe care trebuie să îi parcurgeți, de la înscrierea la cursurile de formare antreprenorială până la elaborarea planului de afaceri. O planificare detaliată vă poate ajuta să gestionați mai eficient timpul și resursele.
  2. Evitați aglomerația de la final: În loc să lăsați totul pe ultima sută de metri, începeți să vă pregătiți în avans. Aceasta vă va permite să aveți mai mult timp pentru a vă informa, a învăța și a vă perfecționa abilitățile antreprenoriale. Evitând aglomerația și presiunea de la final, veți putea să vă concentrați mai bine și să faceți alegeri mai ponderate.
  3. Consultanță de încredere: Căutați un consultant de încredere sau un mentor în domeniul antreprenoriatului. Alegerea unui consultant experimentat vă poate oferi ghidare și sfaturi prețioase pe parcursul întregului proces. Fiți selectivi în alegerea consultantului, asigurându-vă că are expertiză în domeniul specific al afacerii pe care doriți să o dezvoltați. Un consultant bun în afaceri nu se rezumă doar la elaborarea dosarului pentru programul Start-Up Nation 2024, ci poate juca și rolul de mentor pentru beneficiari. În primul rând, un mentor oferă îndrumare și sfaturi pe tot parcursul procesului de pregătire și lansare a afacerii, contribuind la luarea deciziilor informate și strategice. În al doilea rând, el poate oferi perspective și experiențe relevante din industrie, ajutând beneficiarul să evite greșelile comune și să identifice oportunitățile de creștere și inovare.

Ai nevoie de sprijin în cadrul Programului Start-Up Nation 2024 ?

Dacă vei decide să parcurgi acest proces de înființare a unei afaceri, cu finanțare prin programul Start-Up Nation și consideri că ai nevoie de ajutor consultanții echipei noastre te pot sprijini în toate aspectele cheie .

Află mai multe despre pachetul complet de servicii sau completează formularul de contact pentru asistență gratuită din partea unui consultant.

Folmuralul De Contact:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Politica de confidențialitate
Start-Up Nation 2024
Start-Up Nation 2024

Această resursă este pusă la dispoziție de către ambrozieconsulting.ro