Pe cale oficială, a fost anunțat că programul de finanțare Startup Nation 2024 se află în curs de pregătire. Potrivit declarațiilor ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, antreprenorii se vor putea înscrie în două etape distincte.

În prima etapă, programată să înceapă cel mai probabil în luna mai 2024, persoanele fizice interesate vor putea participa la cursuri de formare antreprenorială. Aceste cursuri vor fi predate de furnizori acreditați, selectați de către Ministerul Economiei. Un aspect important este că acreditarea acestor cursuri va fi realizată online, asigurând accesul inclusiv pentru cetățenii români din diaspora.

Ulterior, în etapa a doua, estimată a avea loc în septembrie 2024, participanții care au absolvit cursurile de formare vor putea depune planuri de afaceri. Aceste planuri vor fi evaluate în vederea acordării unei finanțări de până la 250.000 de lei.

Este important de menționat că programul Startup Nation 2024 prezintă o abordare diferită față de primele trei ediții, deoarece se concentrează mai mult pe implicarea directă a persoanelor fizice înainte de înființarea firmelor. Această abordare poate fi asemănată mai degrabă cu programul România Startup Plus, care avea un model similar de implicare a viitorilor antreprenori.

Pentru mai multe informații oficiale privind programul și procesul de înscriere, este recomandat să urmăriți comunicatele oficiale ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, care vor fi publicate pe site-urile oficiale www.economie.gov.ro și www.imm.gov.ro, precum și pe canalele lor de social media.


Pe lângă procesul de înscriere și pregătire necesară pentru a accesa fondurile disponibile prin programul Startup Nation 2024, dorim să subliniem că consultanții noștri specializați sunt pregătiți să ofere asistență și suport pe întreg parcursul acestor etape.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Politica de confidențialitate

Echipa noastră de consultanți vă poate ghida în elaborarea planurilor de afaceri, în pregătirea documentației necesare și în înțelegerea cerințelor programului. Fie că este vorba despre participarea la cursurile de formare antreprenorială sau despre elaborarea planului de afaceri, suntem aici să vă oferim expertiza și resursele necesare pentru a vă maximiza șansele de succes în obținerea finanțării dorite.

Dacă sunteți interesat de asistență personalizată în pregătirea proiectului dvs., vă încurajăm să ne contactați. Suntem aici să vă susținem în demersurile dvs. și să vă ajutăm să atingeți obiectivele propuse în cadrul programului Startup Nation 2024.