Se preconizează că ediția a patra a programului Start Up Nation 2024 va fi lansată în trimestrul al doilea al anului 2024 de către Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului (MEAT), care va administra granturile, în timp ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va asigura finanțarea din partea Uniunii Europene.

Start-Up Nation 2024 reprezintă o inițiativă guvernamentală dedicată sprijinirii antreprenorilor români în dezvoltarea afacerilor lor. Vezi mai jos cele 10 etape prin care vor trece proiectele în cadrul programului :

1) Alegerea Consultantului

Alegerea consultantului potrivit pentru a te ajuta cu scrierea proiectului Start Up Nation 2024 este esențială pentru succesul finanțării. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

 • Experiență dovedită
 • Comunicare și Reputație
 • Politica financiară

2) Stabilirea Bugetului pentru Start Up Nation 2024

Alocarea bugetului este o parte importantă a procesului de redactare a proiectului Start Up Nation. Un consultant cu experiență te poate ajuta să realizezi o alocare optimă a resurselor financiare, crescând șansele de a obține finanțare și de a-ți transforma afacerea în succes.

3) Înființarea SRL

Înființare unui SRL poate fi un proces complex, dar cu ajutorul unui consultant potrivit, poți evita greșelile și economisi timp și efort .

Un consultant te poate ajuta cu:

 • Alegerea numelui firmei și verificarea disponibilității
 • Stabilirea capitalului social
 • Redactarea actului constitutiv
 • Depunerea dosarului la ORC
 • Obținerea certificatului de înregistrare

4) Alegerea Contabilului

Alegerea unui contabil potrivit este o investiție importantă pentru succesul afacerii tale. Asigură-te că iei în considerare toate aspectele enumerate mai jos pentru a alege un contabil care te poate ajuta să îți atingi obiectivele:

 • Asigură-te că contabilul pe care îl alegi are suficientă experiență, este bine calificat și are o reputație bună
 • Nu uita că confortul în timpul comunicării este esențial
 • Asigură-te că contabilul oferă o gamă completă de servicii de care ai nevoie și că înțelegi clar ce servicii sunt incluse în prețul oferit.

5) Redactare Proiect | Start Up Nation 2024

În etapa de redactare a proiectului este important să ai o atitudine proactivă și să te implici activ în redactarea proiectului. Oferă consultantului toate informațiile și documentele necesare și fii receptiv la feedback-ul lui.

6) Depunere Proiect | Start Up Nation 2024

Etapa depunerii proiectului este o formalitate importantă, dar cu puțină atenție la detalii te poți asigura că proiectul tău ajunge pe biroul evaluatorilor. Acordă timp verificării documentelor și respectă termenele limită pentru a crește șansele de finanțare.

7) Evaluare

Durata evaluării poate varia în funcție de numărul de proiecte depuse. Rezultatele evaluării sunt comunicate de obicei în termen de 30 de zile de la data limită de depunere a proiectelor.

Este posibil să fii contactat de către comisia de evaluare pentru a oferi clarificări suplimentare cu privire la proiectul tău. Asigură-te că ești disponibil pentru a răspunde la eventualele întrebări.

8) Contractare | Start Up Nation 2024

După ce proiectul tău a fost selectat pentru finanțare, urmează perioada de contractare. in această etapă vei primi un contract de finanțare pe care trebuie să îl semnezi în termen de 10 zile de la data primirii. Contractul de finanțare va specifica termenii și condițiile acordării finanțării, cum ar fi:

 • Suma finanțată
 • Obiectivele proiectului
 • Termenul de implementare a proiectului
 • Obligațiile beneficiarului

9) Implementare

Etapa de implementare este perioada în care aduci la viață proiectul tău Start Up Nation.

După ce ai semnat contractul de finanțare și ai primit fondurile, trebuie să utilizezi banii pentru a achiziționa bunurile și serviciile necesare conform planului de afaceri aprobat.

10) Monitorizarea

După ce ai semnat contractul de finanțare și ai implementat proiectul tău, urmează etapa de monitorizare. În această etapă, un evaluator desemnat de către Ministerul Economiei va verifica modul în care ai folosit fondurile și dacă ai respectat condițiile din contractul de finanțare.

Contactează experții noștri accesând pagina contact sau în formularul de mai jos:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Politica de confidențialitate
Start Up Nation 2024
Start Up Nation 2024

Această platformă a fost pusă la dispoziție de către ambrozieconsulting.ro