Guvernarea a transmis în rânduri repetate faptul că își propune să lanseze Programul Start-Up Nation 2024, însă la momentul publicării acestui articol nu a fost emis un document oficial care să reflecte lanasarea acestui program. Deși mediul ptivat are mari așteptări față de acest program, probabilitatea lansării programului în primul trimestru al anului 2024 este foarte mică.

Ce cunoaștem la acest despre lansarea Programului Start-Up Nation 2024?

Chiar dacă nu a fost emis un document ofiial, mai mulți reprezentanți ai guvernării, persoane de decizie nu au ratat ocazia de a promite lansarea programului. Luând în calcul și importanța de ordin politic a anului 2024, lansarea acestui program capătă șanse semnificative de a se întâmpla.

Ediția a vI-a Start-Up Nation 2024 nu are fonduri alocate din bugetul de stat

Programul Start-Up Nation 2024 s-a derulat până acum, pe durata celor trei ediții anterioare, exclusiv din fonduri guvernamentale, din bugetul statului Român , nu din Fonduri Europene. În Bgetul de Stat pentru anul 2024 nu se regăsesc credite de angajament alocate pentru lansarea celei de-a IV-a ediții a programului. Cunoaștem că anul 2024 este caracterizat de un buget de stat destul de constrângător, fiind un rezultat direct al deficitului bugetar înregistrat până acum. Reducerea cheltuielilor guvernamentale și rectificarea bugetelor instituțiilor pentru implementarea noilor politici este o măsură inevitabilă în acest context. Vezi și articolul anterior pentru mai multe detalii.

Start-Up Nation 2024 se va lansa din Fonduri Europene?

Fiind clară situația dificilă a bugetului public, guvernanții au încercat să identifice surse alternative pentru a lansa Programul Start-Up Nation 2024. Astfel, la finalul anului 2023, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că au fost identificate fonduri europene în valoare de peste 400 de milioane de euro pentru a susține inițiativa de lansare a celei de-a patra ediții a programului de finanțare Start Up Nation. Am scris mai multe despre declarațiile Ministrului Economiei într-un articol anterior.

Antreprenorii trebuie să fie mereu pregătiți, dar nu creduli!

După cum am menționat, probabilitatea lansării Programului de Finanțări nerambursabile Start-Up Nation 2024 este foarte mare. Întregul mediu de afaceri se așteaptă la asta și fiecare antreprenor interesat își pregătește propriul plan de afaceri. Rolul companiilor de consultanță este important deoarece pot ghida antreprenorii și îi sprijină în procesul de pregătire a dosarului de finanțare. Cu toate acestea, antreprenorii trebuie să să-și aleagă cu grijă consultantul, să verifice și înțeleagă textul contractelor pe care le semnează. Nu ne dorim să cheltuiți bani nejustificat, mai ales sume importante.

Vă recomandăm să atrageți o mare atenție la obiectul contractului și punctual la serviciile pentru care urmează să fiți taxați. Considerăm că în această etapă încă nu există criterii obiective de a stabili eligibilitatea companiilor și nici creionarea obiectivă a bugetelor, respectiv și elaborarea dosarelor nu poate fi realizată. Sugestia noastră este să să identificați un consultant care, în această etapă, vă poate informa corect despre ultimile noutăți și vă poate ajuta să gândiți și să conturați afacerea. Abia după ce se va publica Ghidul Programului Start-Up Nation 2024, va avea sens contractarea serviciilor de elaborare a dosarului de finanțare.

Am creat această platformă pentru a vă oferi gratuit cele mai noi informații despre progra. Vă oferim la fel și consultanță gratuită în ceea ce privește cadrul general al programului și vă ajutăm să creionați ideea de business. Vă vom ține informați constant, iar la momentul potrivit, odată cu lansarea programului, vă vom oferi și servicii specializate de elaborare a dosarului de finanțare.

Vă invităm să scanați Qr Code-ul de mai jos pentru a vă înscrie în grupul de Facebook Start-Up Nation 2024 unde vom purta discuții despre program.

Start Up Nation 2024
Grup Facebook
Start Up Nation 2024